Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Choppy?

MaGicBushMaGicBush Member UncommonPosts: 688

I just started a new character on Shadowbane last night and had downloaded the game. It wasn't choppy at all, however now in the game it's choppy? Is that due to the server lag, or something on my end? It seems if it was server lag that it wouldn't be choppy but people would just pop around.. I currently have a 8800GT 512mb card, 2gb RAM, Athlon dual-core 3.2ghz processor so I know it's not my comp(unless its because the game is to old or something, but as I said it seemed ok last night?). Thanks for any input!

--------------------
image

-Currently playing FFXIV, and BDO.

Comments

  • HowHighHowHigh Member Posts: 30

    i couldent really tell you unless i was on you computer but right now shadowbane isnt at all lagy accept the one server malog which is possible the one you are playing. the reason for this lag is the high population which isnt always a good thing.

  • solareussolareus Member Posts: 3,165

    It is like those old forst gen pc games where you have to load it up a few times before it runs correctly, I can run 3 clients at nce on one box smoothly , after loading the game up a few times in a row.

    "Freedom is just another name for nothing left to lose" - Janis Joplin
    image

  • MaGicBushMaGicBush Member UncommonPosts: 688

    Thanks, I tried reloading it twice and then it ran smooth, wierd problem though lol.

    --------------------
    image

    -Currently playing FFXIV, and BDO.

  • joeybootsjoeyboots Member UncommonPosts: 628

    It's also possible that the influx of people in the past few days due to the reboot, is causing lag. I have been playing SB on and off for a few years now, and I don't remember seeing so many peeps in game everywhere (aside from launch).

  • solareussolareus Member Posts: 3,165
    Originally posted by joeyboots


    It's also possible that the influx of people in the past few days due to the reboot, is causing lag. I have been playing SB on and off for a few years now, and I don't remember seeing so many peeps in game everywhere (aside from launch).

    I've had to restart the game many time even before reboot to get it to run, it is a compatibilty error against the newer video cards..people with older cards have less problems , it seems. THe average shadowbane player from beta , hasn't even upgraded there pcs in over 5 years , so the game runs perfect for them.

    "Freedom is just another name for nothing left to lose" - Janis Joplin
    image

  • rev_lazarorev_lazaro Member Posts: 270

    Might also want to tinker with the resolution settings. If you're on a wide screen monitor of any kind the framerate gets a little weird.

    I had to take it a step or 2 down from max res to get the chop to stop on my laptop, which when hooked up to a normal monitor ran it fine in the same resolution.

Sign In or Register to comment.