Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Fuzzy Avatars Solved! Please re-upload your avatar if it was fuzzy!

Odd lag spikes on MMORPG.com

KarteliKarteli Providence, PAPosts: 2,646Member

I occasionally get strange lag spikes on MMORPG.com .. it's been happening for months.

 

I'll open multiple threads when this happens, and they all sit "waiting for connection".  It can last up to several minutes at a time.  When the lag clears up, they all pop open with the correct page.

 

During the lag spikes I can browse other websites just fine, so it's not my internet (although it could be my direct connection to MMORPG.com that gets occasionally stalled).

 

I was wondering if anyone else has this problem?  It's not overly common though .. it seems to happen here and there, while I'm connected .. maybe only a few times per week, that I notice anyways.  Considering I may stay logged on but do not engage in website activities it might happen more .. dunno.

 

 

ps - on a site note without creating a new thread for this, is it possible to have an EverQuest Next subforum?  There is much to discuss, and I'd love to be able to have a consolidation of recent SOE quotes and such in one area.  Thanks!

Want a nice understanding of life? Try Spirit Science: "The Human History"
http://www.youtube.com/watch?v=U8NNHmV3QPw&feature=plcp
Recognize the voice? Yep sounds like Penny Arcade's Extra Credits.

Comments

  • RidelynnRidelynn Fresno, CAPosts: 4,179Member Uncommon

    They don't feed the gerbils enough.

    Or possibly, all that bandwidth used serving up all this paid advertising.

    Really wish they would invest in upgrading/updating their forum/content software. I love all the paid commentary from the editors (and especially the heaps of free content - in terms of blogs and user posts), but this software is really creaky and very buggy

  • AcidonAcidon Salem, ORPosts: 797Member

    It's not just you.  It's been an issue for months, now and then.  I can only assume they are throttling their bandwidth to stay in the black.  It's the only site of its kind that I have issues with.  

    I even turned off AdBlock for them.. Although I wasn't actually blocking any ADS.. just some of the SIGS.  But that did not seem to matter to their huge banner up top.

     

    Playing: H1Z1, The Crew, Defiance, APB:Reloaded
    Mourning: World of Darkness, Vanguard, City of Heroes


    image


    My Humble MMO Blog:
    http://mmogasm.blogspot.com


    Free, Clean & Safe Quality of Life Software:
    http://www.acidonsolutions.com

  • NitthNitth AustraliaPosts: 3,684Member Uncommon

    LOL "lag"!.

    image
    TSW - AoC - Aion - WOW - EVE - Fallen Earth - Co - Rift - || XNA C# Java Development

  • WizardryWizardry Ontario, CanadaPosts: 8,459Member Uncommon

    You can ping the site.

    I am too lazy to look up the ip right now,anyone can do it.You can even do the ping in DOS with a tag that allows it to monitor the connection for some time.I don't remeber the tag to add either,someone probably does.

    If the ping does not show lag,example huge ping spikes or missed packets sent,then it  is something on the site causing it or even something on your system .Loading graphics is often the problem,so many reasons why that can take a long time.

    The only real anomalies i have seen is when the site takes a while to load [ not very often,once a week]],it still shows the site as loading in a mere fraction of a second ,when clearly it did not.


    Samoan Diamond

  • xpowderxxpowderx Radcliff, KYPosts: 2,131Member Uncommon
    You have to consider MMORPG is based out of Hawaii. Or at least it used to be.
  • waynejr2waynejr2 West Toluca Lake, CAPosts: 4,477Member Uncommon
    Originally posted by Karteli

    I occasionally get strange lag spikes on MMORPG.com .. it's been happening for months.

     

    I'll open multiple threads when this happens, and they all sit "waiting for connection".  It can last up to several minutes at a time.  When the lag clears up, they all pop open with the correct page.

     

    During the lag spikes I can browse other websites just fine, so it's not my internet (although it could be my direct connection to MMORPG.com that gets occasionally stalled).

     

    I was wondering if anyone else has this problem?  It's not overly common though .. it seems to happen here and there, while I'm connected .. maybe only a few times per week, that I notice anyways.  Considering I may stay logged on but do not engage in website activities it might happen more .. dunno.

     

     

    ps - on a site note without creating a new thread for this, is it possible to have an EverQuest Next subforum?  There is much to discuss, and I'd love to be able to have a consolidation of recent SOE quotes and such in one area.  Thanks!

    I would highly recommend going to this page and testing for mmorpg.com and your browser  http://www.webpagetest.org/

    Let it run a few times and then look at ALL the results.  I might show a problem or loooooong load.

  • XAPKenXAPKen Northwest, INPosts: 4,924Member Uncommon
    Originally posted by Nitth

    LOL "lag"!.

     *grin*

     

    For the OP, I get those too.  For a while it was chronic, then it cleared up, but it's been back again the last week or so.

     


    Ken Fisher - Semi retired old fart Network Administrator, now turned Amateur Game Developer.  I don't Forum PVP.  If you feel I've attacked you, it was probably by accident.  Realm Lords 2 on MMORPG.com
  • TerranahTerranah Stockton, CAPosts: 3,605Member
    I notice lag here as well sometimes.  Seems like most sites with heavy traffic get lag now and again though. 
Sign In or Register to comment.