Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Fuzzy Avatars Solved! Please re-upload your avatar if it was fuzzy!

GW2 Client crashing for anyone else?

24567

Comments

  • ZzadZzad Palma de MallorcaPosts: 1,316Member Uncommon
    Originally posted by matix9090

    Hi all

     

    I had the same problem but i have found a solution to this working for me and i have decided to make a account on this site and share with you guys

     


    1. Locate your GW2.exe file.
    2. Right-click the file and select Create shortcut.
    3. Rename this new shortcut to Guild Wars 2 Repair.
    4. Right-click on Guild Wars 2 Repair and select Properties.
    5. Locate the Target line and add –image to the end.

    Example: C:GamesGuild Wars 2 Betagw2.exe –image

    6. Click Ok.
     

    Remember to put the shortcut in the desktop

    TY for taking your time to register & respond !!!

    I´ll try it :)

  • heartlessheartless Brooklyn, NYPosts: 4,993Member
    Originally posted by Zzad
    Originally posted by heartless
    Originally posted by Zzad

    SAME happens to me!! Well not the same but similar...

    I downloaded the Big Update yesterday but today i noticed there was a new smaller update

    so i tried updating the client but It CRASHES!!! :/

    I get a pop-up windown in Italian (weird because i´m not from Italy,i´m from Spain) saying client crashed blah blah blah

    I get this crash report:

    *--> Crash <--*
    Assertion: Received incorrect amount of data from HTTP server.
    File: ......ServicesAssetHttpAssetHttpRequest.cpp(251)
    App: Gw2.exe
    Pid: 3372
    Cmdline:
    BaseAddr: 00400000
    ProgramId: 101
    Build: 14399
    When: 2012-06-05T23:14:41Z 2012-06-06T01:14:41+02:00
    Uptime:   0 days  0:00:04
    Flags: 0

    Any help plz?? Anyone else experiencing same crash problem?

     

    That problem is on their end. The client is expecting a different size file then what the server is sending.

    TY!

    Good to hear :D

    I´ve noticed also a lot of ppl is getting same error (saw it in GW2´s facebook)

    Hope they fix it soon :)

    It's fixed for me now. I was getting the same http error as you.

    image

  • SkuallSkuall UnknowPosts: 1,287Member Uncommon
    Originally posted by Zzad

    SAME happens to me!! Well not the same but similar...

    I downloaded the Big Update yesterday but today i noticed there was a new smaller update

    so i tried updating the client but It CRASHES!!! :/

    I get a pop-up windown in Italian (weird because i´m not from Italy,i´m from Spain) saying client crashed blah blah blah

    I get this crash report:

    *--> Crash <--*
    Assertion: Received incorrect amount of data from HTTP server.
    File: ......ServicesAssetHttpAssetHttpRequest.cpp(251)
    App: Gw2.exe
    Pid: 3372
    Cmdline:
    BaseAddr: 00400000
    ProgramId: 101
    Build: 14399
    When: 2012-06-05T23:14:41Z 2012-06-06T01:14:41+02:00
    Uptime:   0 days  0:00:04
    Flags: 0

    Any help plz?? Anyone else experiencing same crash problem?

     

    same here

  • steeler989steeler989 Farmington, MNPosts: 665Member

    The patcher crashed for me once, then i resstarted it and it worked.

    image
    image

  • AzylachAzylach Plantation, FLPosts: 19Member
    Originally posted by Khrymson

    Trying everything mentioned on Reddit, but no luck so far.  here is the crash report if anyone knows what it means:

     

     

    *--> Crash <--*
    Exception: c0000005 
    Memory at address 00000000 could not be read
    App: Gw2.exe 
    Pid: 4376
    Cmdline: 
    BaseAddr: 00400000
    ProgramId: 101
    Build: 14399
    When: 2012-06-05T22:20:45Z 2012-06-05T17:20:45-05:00
    Uptime:   0 days  0:00:08
    Flags: 0
     

     

    This is the only problem that doesn't seem to have a solution yet. I just re-installed windows, got a new client, let it download everything again and the problem persists. Switching to my old GTX 280 card on the same computer fixes the problem.

    I believe at this point the game just can't handle 4GB vram.

  • SkuallSkuall UnknowPosts: 1,287Member Uncommon
    Originally posted by Mysticwoot
    Originally posted by Khrymson

    Trying everything mentioned on Reddit, but no luck so far.  here is the crash report if anyone knows what it means:

     

     

    *--> Crash <--*
    Exception: c0000005 
    Memory at address 00000000 could not be read
    App: Gw2.exe 
    Pid: 4376
    Cmdline: 
    BaseAddr: 00400000
    ProgramId: 101
    Build: 14399
    When: 2012-06-05T22:20:45Z 2012-06-05T17:20:45-05:00
    Uptime:   0 days  0:00:08
    Flags: 0
     

     

    This is the only problem that doesn't seem to have a solution yet. I just re-installed windows, got a new client, let it download everything again and the problem persists. Switching to my old GTX 280 card on the same computer fixes the problem.

    I believe at this point the game just can't handle 4GB vram.

    that makes no sense , i was able to play the last betas, and was able to update the game just fine since the beggining...

  • AzylachAzylach Plantation, FLPosts: 19Member
    Originally posted by Skuall
    Originally posted by Mysticwoot
    Originally posted by Khrymson

    Trying everything mentioned on Reddit, but no luck so far.  here is the crash report if anyone knows what it means:

     

     

    *--> Crash <--*
    Exception: c0000005 
    Memory at address 00000000 could not be read
    App: Gw2.exe 
    Pid: 4376
    Cmdline: 
    BaseAddr: 00400000
    ProgramId: 101
    Build: 14399
    When: 2012-06-05T22:20:45Z 2012-06-05T17:20:45-05:00
    Uptime:   0 days  0:00:08
    Flags: 0
     

     

    This is the only problem that doesn't seem to have a solution yet. I just re-installed windows, got a new client, let it download everything again and the problem persists. Switching to my old GTX 280 card on the same computer fixes the problem.

    I believe at this point the game just can't handle 4GB vram.

    that makes no sense , i was able to play the last betas, and was able to update the game just fine since the beggining...

    I opened the client last Sunday, new 4GB card already installed and the client didn't crash, this is happening after the last update. I agree it doesn't make any sense, but I believe I have nothing left to test.

     

     

    Edit: This is from the error log, have a look, especially the last line.

     

     
    *--> DirectX Device Info <--*
    VendorId    = 0x10de
    DeviceId    = 0x1180
    Version     = 8.17.0013.0142
    Description = NVIDIA GeForce GTX 680
    Compat      = 0x00402000
    VidMem      = 0 MB
     
     
     
    A piece of my DxDiag:
     
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
              Card name: NVIDIA GeForce GTX 680
           Manufacturer: NVIDIA
              Chip type: GeForce GTX 680
               DAC type: Integrated RAMDAC
             Device Key: EnumPCIVEN_10DE&DEV_1180&SUBSYS_36873842&REV_A1
         Display Memory: 3757 MB
       Dedicated Memory: 4036 MB
          Shared Memory: 3816 MB
           Current Mode: 2560 x 1600 (32 bit) (60Hz)
           Monitor Name: HP ZR30w Wide LCD Monitor
          Monitor Model: HP ZR30w
             Monitor Id: HWP286E
            Native Mode: 2560 x 1600(p) (59.972Hz)
            Output Type: DVI
            Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    Driver File Version: 8.17.0013.0142 (English)
         Driver Version: 8.17.13.142
            DDI Version: 11
           Driver Model: WDDM 1.1
      Driver Attributes: Final Retail
       Driver Date/Size: 5/15/2012 06:48:00, 18044224 bytes
            WHQL Logo'd: n/a
        WHQL Date Stamp: n/a
      Device Identifier: {D7B71E3E-52C0-11CF-7C5B-8A161FC2C535}
              Vendor ID: 0x10DE
  • prpshrtprpshrt Clarksville, MDPosts: 258Member

    It worked yesterday D: Now it keeps crashing...

  • ButregenyoButregenyo IstanbulPosts: 483Member

    I started crashing after 2 seconds too now,

    *--> Crash <--*
    Assertion: Received incorrect amount of data from HTTP server.
    File: ......ServicesAssetHttpAssetHttpRequest.cpp(251)
    Build: 14405
    When: 2012-06-06T04:05:04Z 2012-06-06T07:05:04+03:00
     

  • saurus123saurus123 nonePosts: 570Member Uncommon

    did you guys tried to remove gw2 and redownload it again?

     

  • seridanseridan ThessalonikiPosts: 1,202Member Uncommon
    Originally posted by Butregenyo

    I started crashing after 2 seconds too now,

    *--> Crash <--*
    Assertion: Received incorrect amount of data from HTTP server.
    File: ......ServicesAssetHttpAssetHttpRequest.cpp(251)
    Build: 14405
    When: 2012-06-06T04:05:04Z 2012-06-06T07:05:04+03:00
     

    I'm getting the same error now.

    I was getting the same error earlier, downloaded GW2Setup, run as administrator and compatibility mode and the problem disappeared (for a while) then when it reached the final 3 files the error reappeared. Odd

    Block the trolls, don't answer them, so we can remove the garbage from these forums

  • sassoonsssassoonss Monroe Town Patricia Palace, NYPosts: 1,112Member

    same problem here

     

  • LeodiousLeodious Abingdon, VAPosts: 773Member

    This seems very strange to me. But it should certainly be reported and worked on. That's what betas are for, after all. It's better to see such a debilitating and irritating problem before release. I just hope something transpires that allows you to test the game next weekend.

    "There are two great powers, and they've been fighting since time began. Every advance in human life, every scrap of knowledge and wisdom and decency we have has been torn by one side from the teeth of the other. Every little increase in human freedom has been fought over ferociously between those who want us to know more and be wiser and stronger, and those who want us to obey and be humble and submit."

    — John Parry, to his son Will; "The Subtle Knife," by Phillip Pullman

  • KhrymsonKhrymson Eorzea, MOPosts: 3,090Member

    Well, I give up for now.  Recently finished DLing another copy of the client and the crashing still persists.  

    Surely though , I don't think its my GPU causing this cause I'm starting to see a lot more people not only here but many other forums complaining about the crashing, and my particular GPU is extremely rare to find right now.  Far worse than the reference 680 when they launched.  

     

    Hope they fix if before this weekend cause i'm having serious GW2 withdrawls.  There isn't a single MMO out or in production thats doing everything ANet are with GW2, and it really disappointing.  Although FFXIV is looking mighty awesome after seeing the new 2.0 client and UI...

  • QSatuQSatu WarsawPosts: 1,735Member Uncommon

    Now I get http error too. ANet fu**** up this update. They need to fix it soon.

  • ReaperUkReaperUk Cambridgeshire, UKPosts: 657Member Uncommon

    I downloaded the 5GB patch yesterday and everything seemed to be working ok.

    Then I saw this thread this morning and decided to see what it's like today. Well I'm getting this error too. It started a small download and then stopped but it also brought up an error reporting window that sends the log directly to Arenanet. Considering there's two days to go before we need the program, I don't see what the big fuss is about. They obviously know about it, will be implementing a fix and that means there's nothing to worry about............well unless the error is still there on Friday afternoon of course but I highly doubt that will happen.

  • VarthanderVarthander BarcelonaPosts: 471Member

    Maybe they shut down the main server for a reason, the most disturbing thing its that the crash message its in Italian, i wonder why!

    image

  • ZeroxinZeroxin LondonPosts: 2,521Member Uncommon

    I got a small update today, might be a fix....

    This is not a game.

  • seridanseridan ThessalonikiPosts: 1,202Member Uncommon

    I think they fixed it. No problems with updating anymore

    Block the trolls, don't answer them, so we can remove the garbage from these forums

  • fenistilfenistil GliwicePosts: 3,005Member

    Still crashing for me. 

    Just checked it after your post.

  • seridanseridan ThessalonikiPosts: 1,202Member Uncommon
    Originally posted by fenistil

    Still crashing for me. 

    Just checked it after your post.

    I run my shortcut with the -image argument and also as administrator. Don't know if that helped or not but I managed to download the final 3 files I was missing (and was getting a crash while downloading)

    Block the trolls, don't answer them, so we can remove the garbage from these forums

  • KhrymsonKhrymson Eorzea, MOPosts: 3,090Member
    [mod edit]

     

     

     

    HAHAHAHAhhhh, a most excellent response!

  • ValkaernValkaern OxfordPosts: 512Member

    I tested it after seeing this, it downloaded a new small patch (50mb or so) but didn't crash. 

  • AdalwulffAdalwulff Sacramento, CAPosts: 1,152Member

    I got hungup on the last 2 files as well, after 5 min I just closed it, restarted and it downloaded the rest.

    Client works fine.

    Isnt there a "file check" option somewhere? That should fix it.

    image
  • fenistilfenistil GliwicePosts: 3,005Member
    Originally posted by seridan
    Originally posted by fenistil

    Still crashing for me. 

    Just checked it after your post.

    I run my shortcut with the -image argument and also as administrator. Don't know if that helped or not but I managed to download the final 3 files I was missing (and was getting a crash while downloading)

    Nope, not helping still crashing after 10 s I fire up patcher.

Sign In or Register to comment.