Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Fuzzy Avatars Solved! Please re-upload your avatar if it was fuzzy!

how many had to stop playing due to lag?

KrasherKrasher Indianapolis, INPosts: 36Member

 I have given up fighting with the lag...we are talking about clicking an attack icon and nothing happening for 5 seconds or longer. And this is constantly. I get excellent fps (100-150) and my connection (12MB dl) is fine with every thing else. What is frustrating is that I guess it is very hit or miss. Some say they have absolutely no lag at all, while others cant even play the game. I have tried different servers and changes channels...but, nothing can stop the lag. Maybe by open beta it will be better?

 

«1

Comments

  • CammyCammy Calgary, ABPosts: 864Member
    Originally posted by Krasher


     I have given up fighting with the lag...we are talking about clicking an attack icon and nothing happening for 5 seconds or longer. And this is constantly. I get excellent fps (100-150) and my connection (12MB dl) is fine with every thing else. What is frustrating is that I guess it is very hit or miss. Some say they have absolutely no lag at all, while others cant even play the game. I have tried different servers and changes channels...but, nothing can stop the lag. Maybe by open beta it will be better?
     

     

    I had very litte lag problems, the entire weekend.

     

    Are you on vista? There's a known problem that .net installs itself "twice" and causes all kinds of problems. I had to uninstall and reinstall it a few times in order for that part to work. Was getting horrible download times for Aion before that.

    Cause honestly - I have no problems and I played a LOT this weekend. Maybe... 2-3 instances total.... 

  • dougmysticeydougmysticey Pflugerville, TXPosts: 1,176Member

    Onky experienced a little lag last night but that was it. I am on Vista (32) home edition and playing on my Dell M1730 Laptop. Looks and play wonderfully.

    image

  • parrotpholkparrotpholk Leland, NCPosts: 3,275Member
    Originally posted by Krasher


     I have given up fighting with the lag...we are talking about clicking an attack icon and nothing happening for 5 seconds or longer. And this is constantly. I get excellent fps (100-150) and my connection (12MB dl) is fine with every thing else. What is frustrating is that I guess it is very hit or miss. Some say they have absolutely no lag at all, while others cant even play the game. I have tried different servers and changes channels...but, nothing can stop the lag. Maybe by open beta it will be better?
     

     

    Had this ever since the first CB event. Seemed to be a constant issue with many although just as many have zero issues. Moved on to EVE myself and will not be revisiting but I wish you guys luck and hope they work all this out.

  • LordOmniLordOmni Katy, TXPosts: 1Member

    I dont know if your problem could be related to mine but I was getting about a 3-5 second bit of lag during each fight and it had me concerned about being able to play in the future.  That amount of lag in a pvp game would just mean constant frustration.  I have a very high end gaming rig and though my 6mb DSL is certainly not the best it has never really been an issue before.  Anyway, I happened to be doing some home remodeling and moved my computer to another room till things are finished.  Before this, I was always running over a wireless-n connection but the room I moved to had everything hard wired.  Booted up and started playing CB6.  Surprisingly, after about 5 hours of play not a single bit of lag.  My wireless connection was only about 25-30 ft away so didnt expect there to be a big issue with a wireless N but apparently it is.

  • AnaThemaXAnaThemaX Washington, DCPosts: 24Member

    I didn't play this weekend, but I was having lag on previous events.  NC softs other game, Lineage 2, has been having lag problems too (I had to unsubscribe finally).  So it seems NC soft is still passing the buck saying its the ISP and not their problem.  But it only effects their games, so go figure.

     

     

  • JonMichaelJonMichael Pittsburgh, PAPosts: 796Member

    I had some lag on Friday night, but I logged and rebooted my computer.... didn't have anything noticeable after that except two times where it appeared that a group member ran ahead of us, but was standing right next to me the entire time.   That musta been a bit of lag too.

    Other than that... great beta weekend!

     

    _________________________________
    JonMichael

    Currently: AION, an MMO Beta under NDA
    Played: WAR, LOTRO, Hellgate: London, CoX, GW, SotNW, DAOC, EQ2, SWG, WoW, AO, Horizons, Second Life, There, TSO
    Beta'd: There, Second Life, EQ2, DAOC:LotM, LOTRO, Tabula Rasa, Gods and Heroes, Hellgate: London, Requiem:Bloodymare, AoC, WAR, DDO, Fallen Earth

  • Spaceweed10Spaceweed10 LondonPosts: 625Member

    No lag, rock solid.

  • KenaoshiKenaoshi Porto AlegrePosts: 1,018Member Uncommon

    I did, very persistent lag and boring linear questing made me quit before getting to pvp lvls. rush to lvl to get it wiped is not fun, so lets wait for an very long open beta so we can better judge this game =D

    now: GW2 (11 80s).
    Dark Souls 2.
    future: Mount&Blade 2 BannerLord.
    "Bro, do your even fractal?"
    Recommends: Guild Wars 2, Dark Souls, Mount&Blade: Warband, Kingdoms of Amalur: Reckoning.

  • EmeraqEmeraq Medical Lake, WAPosts: 927Member Uncommon

    I didn't have any lag yesterday, it ran smoothly on Isaphel (I think that's the server name) and the pop was listed as High.

    I haven't played today, and I don't think I'll play again until launch, don't want to get burned out... The game is ready, no need for further testing, just want them to launch the damn thing. :)

  • MithrandolirMithrandolir The Deep Woods, NJPosts: 1,698Member Uncommon
    Originally posted by Spaceweed10


    No lag, rock solid.

     

    Me too... thankfully.

    I see a lot of folks are having major lag issues. i am glad that i was able to play with everything max'd and great frame rates as well as no lag what so ever.

     

    I hope they get things straightened out for as many players as possible.

     

     

     

  • deadsk1nmaskdeadsk1nmask Bellefonte, PAPosts: 17Member

    Some lag is to be expected on a beta event. I had some lag spikes going on first thing on Friday but nothing after that.

  • JudgeRoyBeanJudgeRoyBean Phoenix, AZPosts: 43Member
    Originally posted by Krasher


     I have given up fighting with the lag...we are talking about clicking an attack icon and nothing happening for 5 seconds or longer. And this is constantly. I get excellent fps (100-150) and my connection (12MB dl) is fine with every thing else. What is frustrating is that I guess it is very hit or miss. Some say they have absolutely no lag at all, while others cant even play the game. I have tried different servers and changes channels...but, nothing can stop the lag. Maybe by open beta it will be better?
     



     

    <raises hand>

    Just logged off about 10min ago with the same problem. Aion is unplayable. Should I cancel my CE?

  • ReckerRecker Montreal, QCPosts: 161Member

    I dont know what you talking about. Im on Siel sever(which is ht emost populated) and im not getting any lag at all. Where are you going that you get lag

     

  • kanakanakanakanakanakana San Diego, CAPosts: 6Member

    I play on Siel as well and there isn't a sign of lag on it. Firstday lag is to be expected, I mean you have thousands of people logging in all at once.

  • UbieUbie Hilo, HIPosts: 185Member
    Originally posted by Recker


    I dont know what you talking about. Im on Siel sever(which is ht emost populated) and im not getting any lag at all. Where are you going that you get lag
     

     

    Same here, I haven't ran into any lag at all on Siel. Huge amounts of ppl on last nite without any problems I noticed. I hope it stays rock solid during launch. Games usually don't recover from a poor launch.

     

  • CyphusCyphus Coralville, IAPosts: 23Member

    Same lag here but only in this CB so I'm almost positive I know what the issue is.  Nothing on my machine has changed from the last CB and I still get 70+fps like others have posted so it's nothing to do with drivers etc.  The one thing that has changed since last CB for me was I switched from Mediacom cable modem to a local coop DSL service.  It's a 5mb down service and rock solid with every other game.  I've tried Wow, R6, WIC and Supcom and all are good.  This leads me to believe that my DSL provider has a bad hop on the way to Aion's servers probably from a leased circuit from AT&T or Comcast since they have been the root of others' problems.  Unfortunately this isn't too uncommon but nonetheless very annoying.  

  • SuniojSunioj Saratoga, NYPosts: 261Member

    I haven't seen lag of any kind this weekend.  I've been playing on Siel and it's been rock steady.  The only thing I've run into, is the game will sometimes freeze for about 5 seconds and then pick back up.

    Momo sucks, I have proof.

  • NagaliumNagalium sthlmPosts: 26Member

    Haven't formed an opinion wether to play aion or not but can honestly say i've never had any lag since i started to play beta (cb3 and forward) so  surprised ppl got lags :o

  • SuniojSunioj Saratoga, NYPosts: 261Member

    I wonder if it's Video Card related.  I was on a vent server with some friends and one person has a fairly old video card and was not getting the best performance.  Once the person tooled the settings down a bit it worked 100% better.

    Momo sucks, I have proof.

  • EbenEben Bellevue, NEPosts: 522Member

    Is there any specific reason why none of the people saying they have game-breaking lag wouldn't mention something as simple as what server they are on? 

    Those of you with bad lag, have you tried a different server?

    Katsma is Lithuanian for 'he who drinks used douche fluid'.

  • RohnRohn Saint Peters, MOPosts: 3,740Member Uncommon
    Originally posted by Eben


    Is there any specific reason why none of the people saying they have game-breaking lag wouldn't mention something as simple as what server they are on? 
    Those of you with bad lag, have you tried a different server?



     

    I played on Israphel and Siel.  I had very significant lag (often 5 to 10 seconds long) on both servers.  It was incredibly frustrating.

    From reading some of the posts on Aionsource, it may be related to improper routing with the ISP.  Many people who've reported serious lag were using AT&T, which I also use.

    One thing's certain - if it continues lagging that way, it will be unplayable for those that have the problem.

    Hell hath no fury like an MMORPG player scorned.

  • pgqsilverpgqsilver Peachtree City, GAPosts: 106Member

    I stopped playing after Friday.  I played on both Siel and Nazagan server. The lag was so bad, playing an assassin gave me a headache. There was a 4-5 second delay on all my attacks, no fun.  Hopefuly this is all straightend out before launch.

  • PinkninjaPinkninja Hernando, MSPosts: 11Member

    I'm having the same problem and after staring at aiononline.com beta forums for a long time i relized many people are having the same problem, most with great computers, and almost all have switched servers lowered graphics and done about every other thing possable they can do. Just because you don't have lag doesn't mean other people don't. If you just go under customer service in aiononline.com beta forums you will find that many pepole are experincing this and its closed beta. If they plan to move to open beta i expect many more people will be discovering this lag. BTW this is not due to server overload or to many people on the same map, my fps is solid. There is also no word from NCsoft on what the actual problem is, but they did say they are working on a fix. I also had such bad lag on Lineage II that i canceled sub. I figured it was my computer acting up but every other game i've tried has worked fine. I just hope they fix this before launch so i can play. ^.^b btw i'm on vista 64 home if anybody knows a fix that i don't.

    image
  • tryklontryklon PortoPosts: 1,370Member Uncommon

    In 3 closed betas I never had a bit of lag, always played it extremely good

     

    image

  • Fir3lineFir3line LisbonPosts: 767Member

    "I am not a robot. I am a unicorn."

«1
Sign In or Register to comment.